lördag 30 augusti 2014

Redigering avslutad

Jag har skickat iväg mitt manus. Jag döpte det till del 2. Så mycket fantasi hade jag kvar.

Eller fantasi. Det händer något i mig i det där ögonblicket då jag känner mig färdig.  Då jag känner att nu har jag gjort mitt. Nu behöver det här manuset få möta andra ögon.

Jag har då läst och pillat med ord i 10-20 redigeringsvändor. Varje gång skriver jag ut texten. Jag  måste klottra i marginalerna vid varje omläsning. Oerhört omständigt men det är min metod. Det är tur att jag inte skrivit en 300-sidig roman.

På något sätt minskar de där marginalanteckningarna till att bli ordval. Övernitiskt petande. Då är det dags att släppa. Detta är också tidpunkten då jag läser texten utan att läsa den.

Denna gång visade det sig att jag inte ens hade kraft kvar till att sätta ett vettigt arbetsnamn. Kanske för att jag inte vågar. Jag vill inte sätta kronan på verket. Jag vet inte om det håller måttet.

Nu ska berättelsen läsas av min förläggare. Och jag går in i väntan. Undrar vad jag ska hitta på den här tiden för att hålla mig sysselsatt. Och vid mina sinnens fulla bruk.


5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack så mycket! Nu väntar jag och väntar....

   Radera
 2. Ska du åka till bokmässan och skingra tankarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit roligt. Jag har aldrig varit där! Men jag siktar på att göra en premiärtur nästa år. Ska du dit? Du har lite närmare. :)

   Radera
  2. Jorå ... lite närmare. Brukar alltid besöka mässan och i år toppar jag med tre av fyra dagar.

   Radera