lördag 22 september 2012

Döpas om

Det kan bli så att min huvudperson ska döpas om. Hmm, tufft. Han har varit med mig i ett helt år under det här namnet. Det känns som att jag ska byta namn på min ettåriga unge. Går det?

6 kommentarer:

 1. Tänker också på sånt när jag skriver. Platser och andra karaktärer kan man ju tänka sig att byta namn på men huvudpersonen. Nja...

  Men förändring är utveckling, sägs det. Så det kanske bara är att hänga med? Hoppas det blir bra ändå.

  SvaraRadera
 2. Ja kanske vänjer jag mig vid att se och skriva ett nytt namn. Det kanske blir som när ett barn får ett smeknamn på dagis, eller i skolan.

  Härhemma är det dock jag som är mamman. Inombords kommer jag att kalla honom, min karaktär vid ursprungsnamnet, även om han utåt kommer att byta namn! :)

  SvaraRadera
 3. Hm, nu blir jag nyfiken... Varför vill de byta namn? Kommer förlaget med några förslag, eller är det upp till dig? Vore intressant att få veta lite mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu har tanken bara vädrats lite lätt. Jag berättar mer när den landat! :)

   Radera
 4. Intressant! Jag fick frågan från förlaget om jag verkligen ville att 'min' kille i Jag väntar under mossan skulle heta Emil. Någon med grabbar i samma ålder kände att det inte var speciellt vanligt i den årskullen. Men det var ju det jag gillade! Jag bestämde mig för att jag inte ville byta och argumenterade för det. Man får välja sina krig och sedan formulera varför.
  Men i ett annat projekt har jag just bytt namn på någon för att det är så många i böcker som råkade heta så just i år (mitt ursprungsnamn var Gideon). Det var lite svårt att tänka om men gick bra ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja även om namnet inte är vanligt i den årskullen har ju det också en poäng. Det ger ju karaktären ännu en färg. Skönt att höra att du lyckats byta ett namn. Det inger hopp!

   Radera