onsdag 19 september 2012

Kommit ut

Det här att jag skriver har jag smugit lite med. Jag har nog varit rädd för att det ska låta knasigt. Och määärkvärdigt. För det känns ju lite konstigt att vara i den bästa av omgivningar och ändå ständigt jaga stunder av ensamhet.

Jag söker de där sammanhängande minuterna då jag kan få vara med mig själv och skrivet . Och det är inte ofta jag hittar dem.

Nu när jag kommit ut som skrivare visar det sig att många är verkligt intresserade. Omgivningen tycker inte alls det här är konsigt. Bara roligt. Så i fortsättningen kommer jag förhoppningsvis att öppet våga jaga ensamhet i mitt fina sammanhang.

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag hittade hit via Amandas blogg, som jag också helt nyligen hittade när sökte på tips "hur att skriva barnböcker". Och guuu så roligt att du nu står inför detta förverkligande att få göra en bok, bli en Författare! Det är något jag länge har drömt om.

  Nu KANSKE jag har tagit ett första trevande steg. Och det innebär inget annat än att börja försöka. Mellan arbete, tre barn, hem och partner - ja som du förstår (och kanske också själv har erfarenhet av?) så är det svårt att hinna med allt ... ;-)

  Jag kommer fortsätta följa din blogg med stort intresse. Än en gång grattis och fortsatt lycka till.

  Bästa hälsningar,
  Rosita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rosita! Det låter som att du har en rolig ide att baka vidare på. Och ja, jag har också två små underbara härhemma så jag vet hur det är med "fullt upp". Vi får leta luckorna! :) Lycka till!

   Radera
 2. Det är min dröm att skriva en bok! Jag har annars ett liv med fullt upp av barn och jobba och hus... Men ja, jag vill verkligen. Så jag ska också försöka. Lycka till till Rosita och till dig Sofia! och till mig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till Anonym!
   Det som fick mig att sparka igång var att jag blev peppad av en 25-årig ivrig och superduktig illustratör som vill göra en barnbok med mig. Jag tror att en 36-årig delvis trött 3-barnsmamma med ett "fullt upp liv" kan behöva en sådan frisk fläkt i sitt liv för att ens passera "GÅ" i drömförverkligandet.

   Sen behövs förvisso också stor FÖRSTÅELSE från denna kompanjon att vi lever helt olika liv med helt olika "ledig tid", och det har jag funnit (eller hon fann mig som sagt ;-) Är mycket tacksam för det. Annars skulle det inte vara möjligt att göra ett sådant gemensamt projekt.

   Vårt första gemensamma projekt är dock att göra en ny webbplats till mitt "Semesterforum för resor och utflykter med barn". Det kommer snart vara klart i alla fall. Kika gärna in (jag förstår av ditt svar Anonym att också du har barn, då passar detta inspirationsforum dig perfekt)!

   Barnboken har vi en story i huvudet, ett antal illustrationer på pränt och så snart webbplatsen är klar jobbar vi vidare på boken.

   Hälsningar Rosita

   Radera
  2. Ja Anonym, vi behöver alla tre lite lycka och kanske framförallt massor av anamma nu framåt! :)

   Radera