onsdag 7 november 2012

Två vänliga testläsare

Mitt antagna manus väntar fortfarande på att slå följe med matchande illustrationer.

Och för att fylla på min väntekvot så skickade jag för ett par veckor sedan in två nya manus till min förläggare. Varje dag och varje sekund funderar jag nu på hur de kommer att mottas. Fungerar de också eller var mitt antagna manus bara en one-hit-wonder. Det är frågan.

För att få en prognos på utfallet lämnade jag ett av de nyinskickade manusen, vasa-manuset, till ett par härligt bokslukande tjejer i passande ålder.

De får vara del av spåendet nu. Kaffesumpen sparar jag till nästa väntefas. Får jag ett ok från dem så håller jag hoppet uppe. Men dissar de. Då tror jag det blir svårt de här. 
´
I IT-världen prövar man ofta de nya systemen på friendly users. Bokslukartjejerna får nu vara mina friendly readers.

Hur gör ni andra skrivare, har ni testläsare? För mig är det första gången någon får har önskat att läsa.

2 kommentarer:

  1. Jag har turen att ha en syster som är barn- och ungdomsbibliotekarie. Dessutom är hon litterär, smart och extraknäcker som lektör åt BTJ. Hon läste manuset till "Slottet av is" och jag räknar iskallt med att muta henne att läsa mitt andra också. I övrigt ligger jag lågt med att låta andra läsa. Är lite för blyg för det tror jag.

    SvaraRadera
  2. Låter som en perfekt syster för en skrivare! Själv tycker jag också det är jobbigt att låta någon läsa. Tror det är för att det bara varit jag och texten så länge.

    SvaraRadera